Smrad iz odtoka in pregled kanalizacije

Že nekaj časa sva z možem zasledila, da je v kopalnici neprijetni vonj. Mož je kar hitro posumil na smrad iz odtoka. Tako sva sklenila, da bova odtoke očistila sama, vendar je vse skupaj bilo neuspešno. Seveda sva bila jezna, ker sva porabila kar nekaj časa, da sva očistila odtoke in drugo jutro se je ponovno pojavil smrad iz odtoka. Tako res nisva vedela več, kaj naj narediva. 

Sklenila sva, da pokličeva za to zadolžene osebe, naj pregledajo oni, kaj točno je narobe. Moram priznati, da so se hitro odzvali in da so prišli naslednji dan. Ko so pregledali situacijo, so nama predlagali, da skupaj pregledamo še kanalizacijo. Čeprav so vseeno tudi oni očistili odtoke in potrdili, da so bili umazani, a da to ni rešitev, če kanalizacija ne deluje pravilno. Lahko je, da smrad iz odtoka prihaja ravno iz kanalizacije, ker deluje nepravilno. 

Pa smo šli preverit kanalizacijo. Že ko smo stopili blizu, je vonj bil podoben tistemu iz kopalnice. Ko pa smo odprli kanalizacijski pokrov, smo takoj videli, da je problem v kanalizaciji. Naša kanalizacija ni pravilno delovala in zato se je smrad iz odtoka valil po ceveh do kopalnice. Povedali so nam, kako bomo to težavo rešili in koga moramo poklicati. 

Smrad iz odtoka in pregled kanalizacije

Ker pa smo očistili cevi, je bilo potrebno še samo to. Takoj sem šel v akcijo in sporočil, da naj pridejo odgovorni zato, preverit kanalizacijo. Priznam, da nisva bila dobre volje, ker bi kanalizacija morala delati brezhibno, kajti ni preteklo veliko let, ko je bila montirana. To naju je pošteno razjezilo, da morava sedaj zaradi tega prenašati smrad iz odtoka. 

No, po enem tednu sva imela urejeno tudi to in smrad iz odtoka je izginil. Povedali so nam, da je naša kanalizacija v slabem stanju, da da jo bo treba redno pregledovati. Nama pa je bilo glavno to, da je smrad iz odtoka izginil in da sedaj veva kje je težava.