Domača izdelava kozmetike in hialuronska kislina v vseh izdelkih

Ko je ženski dolgčas, se odloči za izdelavo domače kozmetike in seveda je hialuronska kislina glavna sestavina. Točno to se je pripetilo pred dobrim tednom dni, ko sem po tem, ko sem neštetokrat šla mimo trgovine z naravnimi sestavinami za izdelavo kozmetike. In tako sem en dan enostavno zašla v trgovino in se popolnoma izgubila med vsemi sestavinami in prebirala recepte za kozmetiko se je vse zdelo tako enostavno, da bi bilo škoda, če tega ne bi sama poskusila izdelave kozmetike. Ko sem pregledovala vse, kar so imeli, me je hialuronska kislina najbolje prepričala.

Ker sem se po opisu kaj kakšna sestavina izboljša v ali na telesu, sem se odločila, da bo hialuronska kislina glavna sestavina vseh krem za obraz in losjonov za telo. Če to, kar piše drži, bi se morala v roku enega leta pomladiti za vsaj pet let. V kombinacij z ostalimi izdelki, ki jih bo moja kozmetika imela, verjamem v to, da bom vsaj osvežena kot že dolgo ne. Tisti dan sem odšla iz trgovine s polno nakupovalno vrečko kot že dolgo ne in z nasmehom na obrazu kot tudi že dolgo ne. 

Naslednje nakupovanje, ki je bilo na vrsti, pa so bile razne posodice za mešanje in za shranjevanje mojih izdelkov. Nekaj takšnih izdelkov so sicer imeli v trgovini s sestavinami, ampak mi niso bili toliko všeč. Pripravila bom približno pet izdelkov, kjer bo hialuronska kislina čisto povsod. Ker pa poznam trgovino, kjer imajo različnih posodic praktično neskončno, sem se odločila, da bom ta del nakupa odpravila kar tam.

Potrebovala sem posodici za kreme za obraz. Neko večjo posodico za losjon za telo. Potem neko srednje veliko posodico za maslo za telo in manjšo posodico za serum. Poleg posodic za shranjevanje pa sem seveda potrebovala še vsaj dve posodici za mešanje, kjer se bo hialuronska kislina lahko lepo zmešala v ostale sestavine.