Boljši je pegasti badelj v kapsulah

Zdravilna rastlina pegasti badelj je z vijoličnimi cvetovi in bledo zelenimi listi. Za zdravljenje se uporabljajo plodovi rastline. Ti vsebujejo silimarin, ki je odgovoren za večino zdravilnih učinkov. Silimarin je slabo topen v vodi, zato uporaba vodnih izvlečkov, kot je na primer čaj, ni primerna. Na slovenskem tržišču je največkrat na voljo v obliki kapsul ali vodno-etanolnih izvlečkov. 

Jaz sem sem odločila, da bo pegasti badelj, ki ga bom uporabljala za zdravljenje v obliki kapsul, ker je tako najbolj enostavno. Nimam težav s kakšnim neprijetnim okusom ali pa z raznim pripravljanjem, ki mi lahko vzame čas, ki ga nimam. Ne vem niti ali ima pegasti badelj kakšen okus ali pa kako bi mi ta okus ustrezal in iskreno se mi tudi ne zdi pomembno. Najbolj mi je pomembno, da ga imam doma kot dopolnili, ki ga lahko kadarkoli in čim bolj redno uporabljam. 

Boljši je pegasti badelj v kapsulah

Včasih sem mislila, da so dopolnila v tekočem stanju ali pa v prahu boljša, potem sem pa ugotovila, da morda to ni najboljša rešitev zame. Prepogosto se mi je zgodilo, da mi okus nikakor ni bil všeč in potem nisem imela več prave motivacije, da bi še naprej uživala tisto. Ker sem pa prebrala, da ima pegasti badelj zelo veliko pozitivnih koristi, sem se pa odločila, da bom preventivno preskočila korak, kjer bi lahko ugotovila, da ima slab okus, ki ga n e prenesem. Običajno se je potem zgodilo pri drugih zdravilnih rastlinah, da tudi kapsula ni bila več dobra, saj sem vedela, da je okus neprijeten. Lahko, da kljub temu ni bilo tisto pravo zame, ampak tega nikoli ne bom vedela. 

Za zdaj, se pegasti badelj izkazuje za zelo primerno dopolnilo, ki mi pomaga pri točno tistih težavah, zaradi katerih sem ta dopolnila pravzaprav kupila in mislim, da sem lahko mirna sedaj in se bodo težave odpravile.